cik . eyda . dreaming




-tips kenali cara lelaki merajuk-
24 April 2013 | 11:52 AM | 4 Sweet Hearts

hai hai selamat pagi kawan2 yg comel loteh..haaa arini meh kita share cerita pasai KAUM ADAM merajuk. Memang lah bnyak faktor yg menyumbang kepada gejala KAUM ADAM ni MERAJUK ..tapi sy nak share serba sedikit je..Mungkin ada yg dtg dari pengalaman sendri,tapi ada juga yg datang dari pengalaman orang lain kan...*aiicecehh* 

bukan apa,majoriti pasangan yg bercinta ke,suami isteri ke,adik2 ke,abg2 ke,kakak2 ke kat luar sana,msti biasa dengan pasangan depa dok merajuk kan.tapi dalam pada yang sama,ada yang perasan dan ada yang xperasan langsung yang pasangan depa ada terasa hati... *whoaaa mcm pengalaman je kan* shhhh!!

hahaha tapi papepon,haruslah korang jaga setiap perhubungan tuh ye..jangan dok buat lekeh jaa..kang xmemasai lari pulak depa..*heyyy* nak tau x tips2 nak ketahui cara depa majuk?? 

saya bukan apa,kebiasaan lelaki dah muak dan dah tau sangat2 dah *expert* kalau pasangan depa xpecially awek2,bini2 depa merajuk..depa taw dah taktik2 apa yang harus depa nak buat kan..

la nih,sy nak share pasai LELAKI jaa..meh awek2 semua,kita kenai cara bf kita dok majuk nak??? heee ;)

*CHECKT IT OUT*

Diam Seribu Bahasa
Dia diam je sepanjang ada dengan kita. Walaupun kita bercakap dengannya, dia hanya mengiayakan atau dia anggukkan kepalanya saja. Dia sikit pun tak akan layan kita seperti sebelum ini. Jika benda ini berlaku, sah lah tu dia merajuk dengan kita.

Buat Tak Tahu
Dia akan buat tak tahu dengan kita. Jika kita minta tolong dengan dia seperti kemaskan meja ke, dia buat acuh tak acuh je. Paling teruk, dia buat-buat tak dengar (pekak betul-betul baru tau!). Ini cara protes yang paling teruk sebab dia bukan je buat kita geram tapi buat seolah-olah kita ni tak wujud.

Menolak Untuk Makan Bersama
Bila lelaki merajuk biasanya dia tak nak jumpa kita atau face to face dengan kita. Dia akan bagi alasan seperti “awak makan la dulu, saya kenyang lagi la..lagipun, saya dah makan dengan kawan saya tadi” (walhal perut lapar… nak uji dorang, kita dok je sila depan dorang, sambil makan… )

Masam Muka
Tindakan yang ni ialah tindakan yang paling kita geram. Dah lah tak nak cakap ngan kita dah tu nak tarik-tarik muka pulak. Tak puas hati la konon. Tapi adat la kalau orang dah merajuk. Perempuan pun lebih kurang je! (amik hanger, gantung kat muncung dia)

Baca Surat Khabar
Bab ni memang tabiat orang lelaki. Tapi kalau surat khabar tu dibaca banyak kali tanpa sebab maknanya jiwa dia tak tenteram & ada sesuatu yang mengganggu diri dia. Lagi-lagi pulak kalau tengah-tengah malam buta.

Menonton Televisyen Hingga Lewat Malam
Dia akan tengok TV tu sampai larut malam walaupun rancangan tu bukan rancangan kegemaran dia. Mata dia di TV tapi hatinya ke lain. Kita kena peka beb!

Keluar Rumah Tanpa Beritahu
Ada lelaki yang tak akan memberitahu mana dia nak pergi. Nak protes la tu kononnya. Kita jangan paksa dia untuk menjawab pertanyaan kita kerana confirm dia akan buat dek je!

Matikan Telefon Bimbit
Ha ni satu lagi tabiat lelaki. Dia tak suka diganggu bila perasaannya tengah marah. Untuk mengelakkan kita mengganggu dia, dia akan matikan telefon bimbit dia & bagi alasan bateri kong. Alasan dia satu je, dia tak mahu dengar suara kita takut perasan marahnya lagi kuat… Alaa, bila dah rindu call jugak last-lastnyer!

Hisap rokok
Macam tak pernah dapat rokok setahun…

p/s ; cukup ke nih ?muehehe siapa2 ada pengalaman,silah comment / share kalau sudi..itu pon    kalau ada lah ;)


4 Sweet Hearts(s)