cik . eyda . dreaming




¤¤Lonely weekend @Home ¤¤
21 April 2013 | 2:25 PM | 0 Sweet Hearts

Salam semua dan selamat petang ....hope u guys hve a nice weekend....
Alhamdulillahhhhhhh...masih diberi kesempatan untuk bernafas sehingga petang ahad neh..
Harap2 kawan blogger sy semua sihat2....
Moh kita bercerita tentang entri kalini...actly this weekend cik eyda rasa bosan dan sunyi dikala berada dirumah...yelah kan,last week ada kt sabah weekend dgn family,now masa tuh sume dah blalu.... sekarang weekend lonely dirumah...*cehhh lonely lah sgt kan* padahal dekat je ngn umah sdara mara... nk bjalan pon boleh sangat.. *nampak x pembohongan disitu* hahahahha

Jangan marah..tapi mmng pon bosan..xtaw nk watpe...udang harimau menanti untuk dimasak,tapi saja je cik eyda xmasak lagi..wat lambat2 je...hihi
Wooopppsss ..nak tau gaya mna ghupenya udang gimau tuh? Heyyyy import dari sabah taw actly..udang pon bjalan jauh taw..

Sedap x sedap tolak tepi,janji udang die besau mkan sekor dh kenyang..hihikss...okay okay okay lupakan soal udang....cik eyda nk cite yg last week cik eyda saja g bcuti ke sabah jumpa parents..actly pegi saja2 je tanpa dirancang..yela,book tiket blan 1 dulu mcm main2 je book....yela that tyme ticket murah,kot saja nk balik kan...

Btw,cik eyda pon xbnyak bjalan pon sbb balik pon 5 hari je..g sabtu balik rabu...so,jalan pon ke tawau,semporna n kunak je...sempat jugak lah tinjau2 tmpat knangan 12taun yg lalu....wooopppss 12taun yg lalu? Yezzaaaaa sbb cik eyda dlu pnah stay sabah 3taun masa kecik2 dlu start drpd umo 7thun smpai 9 thun je...

Haaaa kata sabah bperang??? Yee itu masa awal2 blan 3 je..alhamdulillah skrang semuanya sudah pulih drpd keganasan org suluk.xperlu dirisaukan.now org nk pergi diving pon dh boleh.pegi je pulau manukan or lain2 pulau..insyaallah semua xde apa2...orang2 nelayan semporna kunak n tawau sume dh start bkerja mcm biasa...

Insyaallah perjalanan yang sempurna diinginkan pasti bjalan lancar.xperlu dirisaukan lagi.so than kami 1 family pon syok je bjalan..okayyyyy ada 1 mkanan istimewa yg tgh fofular di sabah...korang nk tau apa x??

Haaa PISANG GORENG CHEESE!!!!  Yaallah terasa nikmatnya makan pisang gorg yg ada cheese..cheese parut okay...ma bf pon sukaa..die yg mkan bnyak..mula2 dok bebel kata kita nih mkan bnyak,skali tgok die pon telan smacam banyak..hihi korang pon msti blom try mkan kan....

1st try makan masa kt kunak...so-so jela kot rasa die..huhu tapi yg paling lazat,haaaaa nk mkn kt tawau pnya xsempat nk beli..dah balik ke rumah..then masa tggu flight kt airport tawau tuh masa nk balik ke smenanjung...ada 1 gerai kt dlam tuh,duduk pnya duduk trpndang lah PISANG GORENG CHEESE RM3.50 ! Masa tuh tgh mkan nasi,then dh mkn nasi ckp kt mak nk beli pisang grg cheese tuh...haha depa dok bebel xckup ngn mkan nasi,ada hati nk beli pisang gorg.

Degil pnya pasal,order jee..bia lah nk merasa..beli dh dapat ats meja,tuhhhh diaaa bukak je bkas tuh trus kata WOWWWWWW!!!!! Nih mcm sedap je! Bnyaknya cheese n bahan2 lain die letak! Yummyyyyy! Then trus rasa..my bf pon rasa n kata SEDAAPPP! Okay tuh sume knangan! Bila dpat mkan lagi pon xtaw...oppss gambrnya xde! Xsmpat nk ambik sbb dh masuk dlam perut..

Yaallah panjangnya ceghita...okay okay okay...sekian saja cerghita sy yeeee..nnti esok lusa sambung yeee....layankan gambau2 di sabah,semporna,kunak n tawau..papai



0 Sweet Hearts(s)