cik . eyda . dreaming




apa ada hal??
09 July 2012 | 12:37 AM | 2 Sweet Hearts


APA ada hal?? memang takde hal lah kan..opsss apa kena mengena ngan tajuk entri kalini??yerppp 'apa ada hal orang nak mengata'...korang semua pernah merasa tak dikata,mengata,terkata?tipu lah kan kalaw tak pernah..allah ciptakan semua hambanya ada kekurangan dan kelebihan..kelebihan terdiri daripa yang baik-baik...kekurangan ni actly macam tu lah..'mengata,dikata'..last2,apa nak dikata? tade hal lahhh;) 

actually memang takde hal lah kalaw orang nak mengata..tp biasa la manusia,luaran cakap tade hal lah..dalam hati siapa yang taw kan u olls??korang sendiri pon xtaw.hanya insan yang bernama 'DIRI SENDIRI' sahaja yang taw isi hati mereka..so,kenali la diri anda terlebih dahulu;)

btw,bukan nak cakap apa...aku tak nak pon pot-pet2 kt sini panjang melebar..tapi,ada lah sorang hamba allah ni ha,actly benda ni OTS*onthespot* berlaku...teguran diberi kepada hamba allah yang seorg nih.its mean teguran secara so-so lah..tade kasar,tade halus..ahaks..orang yang diberi teguran takde pape,cool jerp..akan tetapi datang pulak sorang nih tetiba menyOUND direct kepada hamba allah yang memberi teguran kepada kawannya tadi..so,disitu sudah terang2 nampak kekasarannya...

so,malas cakap banyak lah kan..lebih baik mengelak daripada terus membuat kira-kira dosa..*dosa sedia ada pon belum tentu terpadam*.. tp tu lah manusia,maybe die terlalu sayangkan kawan die yg dia tak boley terima apa pon teguran kepada kawannya tu...alahai kawan,tak kemana pon dengan teguran tu....tidak mencacatkan awak kan...

okay tuh dah sekian,yang kesekian kalinya die nak menyalahkan orang yang memberi teguran tuh pulak..dah nak salahkan,perli-memperli pulak di wall die sendiri..okay korang dh nampak dah kan siapa yang kureng otaks disini kan??haaaaaa memang die lah kan..dah satu hal,semua status yang dia update di FB semua adalah kisah2 kekurangan orang lain..adakah ini wajar dikatakan insan yang baik??

perbaiki lah diri awak dulu supaya boley menerima hakikat teguran orang sebelum awak menegur orang lain sebagaimana ali ulamak buat;) memang tade hal lah kan,tapi hati berbicara tiada siapa yang taw;)



2 Sweet Hearts(s)