cik . eyda . dreaming




wednesday nite
18 April 2012 | 10:42 PM | 0 Sweet Hearts

alhamdulillah...agak lama juga tidak update entry yg usang ni...act,sibuk dengan hal2 kerja,rumah,dan pelbagai lah kan..terlintas di hati malam neyh utk mngUPDATE. Malam ni,dengan bersaksikan cahaya samar2 lampu,disuatu sudut yg bertemankan kerusi,aku berkesempatan untuk menulis diary online aku neyh...alhamdulillah.....agak lama juga mnghilang,aku mngharapkan sesuatu yg akn merubah diri ini dari segi cara kperibadian aku agar lebih baik dan bagus drpd yang terbagus...BTW,dis nite aku keseorangan tanpa my parents behind me.act,aku berada di KPJ specialist center  for some1 that was having operate 2day...so,disebabkan kesian,hati yg ikhlas,tetap kurelakan hati untuk menemankan insan ini..mungkin disaat die susah dan memerlukan bantuan,die akan senang dengan bantuan kita...mana tau suatu hari nnti kalaw kita yg sakit,kita belum taw siapa yg akan membantu kita,menjaga kita,dan sbagainya...tatkala menulis entry ini,jiwa aku kesedihan meratapi nasib insan yg sebaya,muda,pandai yang mngalami kesakitan...aku terfikir akan diri sendri,apa akn berlaku kpd aku jika masa akan dtg apabila kedua ibubpa kita tiada disisi???pernah ke kalian terfikir akan apa yg aku terfikir???ianya memg sukar untuk kita menerima keadaan macam tu rite??sementara kudrat kita masih kuat ni,marilah kita saling mmbantu insan yg memerlukan bantuan,tidak kira bantuan dari segi apa pun yang termampu kita buat...dan yang paling penting,marilah kita hargai kedua ibu bpa kita..alhamdulillah,dikesemptan ini juga aku berterima kasih kpd allah kerana mngurniakan sahabat2,buah hati dan family yg pernah membantu aku dikala aku dlam kesusahan ataupon ksenangan..nikmat yg allah berikan kpd kita sewajarnya kita berkongsi bersama agar diri kita sentiasa diberkati hendaknya.kita tidak boleyh jangka apa yg akan berlaku pada masa hadapan,tetapi kita boleh lakukan dengan niat yang kita bekalkan untuk kebaikan masa hadapan..jangan gunakan niat hanya demi kesenangan sendri...dalam pengalaman yg aku alami,majoriti manusia pada msa kini hanya akan mngunakan niat mreka demi ksenangan diri tanpa memikirkan rasa hati orang disekeliling mereka..insyaallah kita boleh buat yg terbaik demi masa depan.amin..

assalammualaikum


0 Sweet Hearts(s)