cik . eyda . dreaming




FResh from everything...ALhamdulillah yaallah!
26 September 2013 | 11:13 AM | 0 Sweet Hearts
Alhamdulillah...agak usang jugak lah velog eyda nih kan..alahai..nak buat macam mana...NASIB yang menetukan segalanya... dibiarkan sunyi tanpa berita sejak daripada RAYA aritu kan...dengan MAK sakitnya,bertunangnya,mak operate nya,mak checkup nya...

Yaalah hanya tuhan sahaja yang tahu betapa besarnya ujian allah beri kpada keluarga eyda...yaallah kalau nak cerita mau 'SEBAK' jadinya kot.. @_@ 

Perkara yang kureng happynya,bila dapat tau MAK ada cyst dalam perut.OKAY! nk cerita kat sni, KAUM2 PEREMPUAN di luar sana,plis plis dan plis lah..tolong jaga pemakan korang semua.. OVARIANCYST!!!  beware wth this korang! 
korang tau apa puncanya??? doktor pon xtaw taw! doktr just cakap,jagalah pemakanan.sbb ovariancyst nih,mngkin banyak faktor penyebab die ada pd perempuan! sangat bahaya!

tolonglah jangan amalkan produk2 kecantikan yang kita belum sahih kelulusannya...kalau agak was2,pLEASE STOP IT BEFORE U GET IT!!
mungkin xtaw apa keberkesanan setiap produk tu kan..expecially,
kalau yg ada whatever ELERGIC ,plis dpatkan nasihat doktor..
jangan nak cepat CANTIK kalau effect DALAMAN belum tentu tau!
(my mom mkan produk kesihatan bukan kecantikan)
sangat sebak bila tgok ahli kluarga eyda dalam kebimbangan,kerisauan dan sebagainya bila mngenangkan MAK! ;'(

yaallah,saat tuh hanya tuhan saja yang tau..tetapi,MAK terus tabah dengan apa yg harus die lalui..

but,b4 mak get operation sempatlah eyda melangsungkan pertunangan dengan insan tersyg..wallaweyhhh!
tapi,hati tetap kesedihan didalam.that tyme pon mak xbnyak buat kerja dah..

can u imagine that your tummy big like u preggy 7month??

okay! mcm tu lah perot mak membesar! BIG WITHOUT BABY INSIDE!
CAN u FEEL IT??
 
19/8/13 mak warded! dalam kawalan doktor..makin dekat hari operate,makin kerisauan kami sekeluarga! TERLALU BESAR! its not about KECIK2 yaa..doktor xdapat keluarkan sebesar itu! yaallah,dengar doktor cakap pon,dh mcm apa je jantung neh!

20/8/13 bangun pagi,borak2 ramai2 dlam ward tuh..tanpa sedar nurse dtg bwak katil tolak untuk MAK!! ;'( pilu mcm nk pecah jantung ni tgok! =,=" (okay nangis dh saat type ni ;'( .....humm )
my prepare salin baju (ikut procedure operation)... saat tuh,mak baring ats katil,disorongkan ke O.T semua follow blkang... yes sure! semua menangis! u know what! mna xsedih,itulah 1st tyme sjak aku lahir tgok mak kena jarum! kena operate! kena masuk wad! 
(next tyme sambung story)

OhHHH ini semua PERINGATAN kita kepada kaum prempuan! mkanan tu tolong jaga..jangan nak SEDAPPP je smpai dalaman kita,xtaw apa jadi ..bnyakkan mkan mkanan seimbang dan VITAMIN!!


ohhhh LUPA!!! in this case,kawan skolah eyda 2org juga kena CYST mcm mak neh!
ya,bukan untuk yg tua je boleh dapat! yg MUDA juga tinggi risikonya bila dh kena..yaallah lindungilah aku dripada pnyakit ini..aminnnnn

yg tua,bila 2nd tyme u get it, operate itu sudah tentu..tetapi,MENOPOUS juga sudah tentu..bila dh kna 2nd tyme, doktor akn suggest utk buang SEMUA OVARY DAN RAHIM!! so,fikir2lah bila yg muda kena mcm ni... so,janganlah beria nak cantik sedangkan diri sendiri dah cantik..yang penting,cantik itu,kita kena tawakal.

ingat ya semua..
panjang dh kisah harini..next tyme eyda update belog nih lagi yaa.
modd kerja di office,xleh panjang lebaq!

ouhhh lupa,now MAK eyda alhamdulillah dh semakin sehat dan bulan 10 ni dia akan berangkat pulang ke sabah...


LOVE U ALL!!




0 Sweet Hearts(s)